Header image

Un gând despre numărătorii banilor Bisericii

12:13, joi, 7 iulie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Permiteţi-mi şi mie să-mi exprim un capăt de gând despre „Bisericile din Moldova si Ucraina – business de succes”

Cred că „materiale” de acest gen vor mai apărea. Se discută introducerea din anul următor al „Legii unui procent” – fiecare cetăţean va avea voie să aleagă un ONG sau orice instituţie cu menire socială, căreia să-i acorde un procent din impozitul său.

Un singur procent… Bani enormi, de fapt. Şi „cultele” sunt printre aceste instituţii de menire socială. Ştiindu-se câtă popularitate „mai are” Biserica Ortodoxă în „raitingurile credibilităţii” realizate de iude contabilizante (termenul aparţine părintelui Constantin Necula), nu este de mirare că aceste atacuri se inteţesc.

În plus, părinte Savatie, aveţi dreptate, nu este deloc întâmplător că izbucnirile acestea satanice se produc anume în aşa zile, ca Săptămâna Patimilor. Unele s-au mai produs de Buna Vestire 2009, de Duminica Floriilor 2016, vor urma…

Societatea pseudodemocrată, plătită greu de către ateii, sataniştii, nehriştii şi antihriştii din exterior şi din interior, niciodată nu va înceta să atace Sfinţienia. Uitaţi-vă, că nu se duc în culte neoprotestante pentru a le demasca, nu vin în sate unde preoţii munces pământul, de rând cu ţăranii, pentru a-şi hrăni copiii – unul mai mic decât altul.

Nu vin să filmeze şi să popularizeze multiplele activităţi sociale, desfăşurate în parohii – acest fapt nu îi interesează. Ei vin cu un scop concret – cel de a discredita Biserica lui Hristos, pentru că nu poate vrăjmaşul sta liniştit, când îl vede pe om în faţa candelii şi a icoanei.

Nu aşteptăm pe nimeni să apere Biserica – îl voi cita pe părintele Pavel Borşevschi (iertaţi-mă, citatul este liber): Doamne fereşte ca domnul X sau orice alt politician să apere Biserica. Biserica nu are nevoie de apărare – însuşi Hristos e Capul Bisericii, e Cel care spune „şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin” (Matei 28-20)

Preot Constantin Cojocaru, http://preotconstantincojocaru.blogspot.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com