185.000 $ oferiti de Guvernul Georgiei, din Fondul de Rezerva, pentru Biserica Ortodoxa - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

185.000 $ oferiti de Guvernul Georgiei, din Fondul de Rezerva, pentru Biserica Ortodoxa

7:57, miercuri, 20 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

la o zi după preluarea funcției, noul Prim-Ministru al Georgiei a acordat Bisericii Ortodoxe a tarii aproximativ jumătate de milion de laris, din fondul de rezervă de urgență al Guvernului, chiar dacă guvernul nu are nicio obligație de a finanța Biserica.

Suma reprezinta contravaloarea a aproximativ 185.000 de dolari. Decretul a fost semnat de către Primul-Ministru Giorgi Kvirikashvili, care a fost aprobat de parlament pe 29 decembrie.

Banii urmeaza sa fie cheltuiti pentru dezvoltarea de centre educaționale subordonate Patriarhiei. Decretul enumeră șase unități de învățământ și sumele care ar urma sa fie cheltuita cu fiecare dintre ele.

Guvernul și Președintele sunt cei care controleaza așa-numitele fonduri de rezervă, destinate cazurilor de criza, cum ar fi catastrofele naturale. O modificare legislativă din 2005 a permis, insa, utilizarea fondurilor pentru „cheltuieli guvernamentale nedefinite”.

sursa http://lonews.ro/
0_da38e_e86a77ac_orig
Contact Form Powered By : XYZScripts.com