Header image

Festivalul „Portul Național” organizat de biserica din or. Vadul lui Vodă, la prima ediție

La 27 octombrie, a.c., în ziua prăznuirii Sf. Parascheva, în orașul Vadul lui Vodă a avut loc prima ediție a festivalului „Portul Național”, organizat de parohia „Sf. Dumitru” din localitate, cu susținerea familiei Domnului Gheorghe Leontii.

Evenimentul a demarat cu un serviciu divin oficiat de părintele-paroh Igor Mămăligă, după care participanții s-au îndreptat la baza de odihnă Dacia.

Aici spectatorii s-au delectat cu un program artistic de excepție prezentat de micuții de la grădinița „Ghiocel” din Vadul lui Vodă, după care au evoluat elevii liceului teoretic „Ștefan Vodă”, grupuri de dansatori de la Casa de Creație, ansamblul „Mărgăritarele Bucuriei”, Domnul Mihai Barbacaru, domnișoarele Alexandra Neamțu și Laura Pânzaru, precum și un colectiv de fete de la Institutul de Arte.

Ulterior, cei prezenți au aflat file din istorie precum și informații despre datinile și obiceiurile străbune de la Doamnele Ecaterina Negruță și Andriana Grosu și de la Domnul Ion Gumenâi.

Menționăm că printre oaspeții de vază s-au numărat Viceministrul Muncii, Domnul G. Țurcanu, artistul emerit, Domnul Mihai Amihalachioae, Domnul Costică Rotaru și doamna Olesea Covalenco.

Toți invitații au avut ocazia să guste din bucătăria națională și să savureze din plin valorificarea bogată a frumoaselor tradiții moldovenești.

La final, părintele Igor Mămăligă a mulțumit tuturor pentru implicare în buna organizare a primei ediții a festivalului „Portul Național” precum și pentru prezența numeroșilor spectatori care au susținut cu multă ardoare și sinceritate artiștii care au evoluat pentru ei.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/ 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com