Header image

Festivalul Familiei la Terebna, r. Edineț

17:18, miercuri, 1 noiembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Duminică, 29 octombrie 2017, în localitatea Terebna din raionul Edinet a avut loc în premieră pentru localitate un eveniment atât de interes local, cât și regional. Biserica Ortodoxă din localitate (păstorită cu multă responsabilitate și râvnă de către prot. Valentin Croitor) închinată Sfântului Părinte Ierarh Nicolae, în parteneriat cu „Moldovan Christian Aid” și cu voluntarii din cadrul clubului de tineret „Nicoliada” (organizație de tineret numită în cinstea patronului ceresc al parohiei, ce activează în cadrul acesteia), au organizat un festival dedicat Familiei Creștine, cu genericul: „Tata, Mama și Copii – împreună avem multe bucurii”.

Evenimentul a avut drept scop promovarea valorilor creștine tradiționale, susținerea morală și psihologică a familiei creștine, care astăzi este atât de mult lovită din exterior de forțe neprietenoase tradițiilor sănătoase ale neamului nostru, cât și încadrarea familiilor în criză în activitățile comunitare.

Cu binecuvântarea și buna organizare a părintelui paroh Valentin Croitor, la eveniment au fost prezente toate instituțiile strategice din localitate, dar și oaspeți de onoare.

Printre aceștia s-au numărat: primarul localității, Dl Vitalie Vicol, directorul Grădiniței din localitate, Dna Maria Titanu, directorul școlii din localitate, Dna Rodica Titanu, directorul centrului comunitar multifuncțional din localitate, Dna Raisa Șchiopu, președintele Asociației „Speranța” din mun. Bălți, Dna Larisa Ceremuș (care de fiecare dată este prezentă la majoritatea evenimentelor din localitate, aducând și anumite cadouri pentru săteni), precum și alți reprezentanți și membri ai instituțiilor publice din satele vecine: Corpaci și Hancăuți.

Buna dispoziție și clipele frumoase au fost întreținute de către Ansamblurile folclorice din localitate: „Stejarii” și „Crăițele”, conducător artistic Dl Constantin Cojocari.

Cu un mesaj de felicitare și o deosebită prezentare artistică a venit și Ansamblul folcloric din Hancăuți „Hancăuța”, conducător artistic și manager al Casei de cultură, Dna Ala Anton.

Momente de neuitat au oferit și soliștii Tarafului „Doina” din or. Edineț, dirijor Dl Marcel Botnariuc.

Surpriza serii, care a lăsat în sufletele celor prezenți cele mai profunde emoții și au cules cele mai multe și furtunoase aplauze, au fost Grupul coral bărbătesc „GNOSIS” din Chișinău, condus de Dl Sergiu Crudu. Prin cântările alese dedicate dragostei, familiei și femeii, băieții din „Gnosis” au reușit să trezească cele mai profunde și mai intense stări ale spectatorilor.

În încheierea programului artistic, gazdele le-au mulțumit tuturor pentru participare și prezență, invitându-i să revină cât mai curând în această localitate.

Desigur că la eveniment nu a lipsit MILA și MILOSTENIA, întrucât au fost oferite cu suportul organizatorilor mai multe daruri, atât copiilor, cât și celor maturi.

Locuitorii satului, prezenți în număr mare la festival, s-au arătat impresionați și recunoscători Bisericii pentru organizarea acestei activități de amploare. Din toată vremea, Sfânta Biserică Ortodoxă s-a arătat a fi jertfitoare, lucrătoare și mereu aproape de suflete credincioșilor ei. Căci scris este: „Prin aceasta se va cunoaște că sunteți ucenicii mei dacă vă veți iubi unul pe altul” și „veți face voia Celui care M-a trimis pe Mine”.

La final, gazdele evenimentului, Clubul de voluntari „Nicoliada”, în frunte cu managerul lor, pr. paroh Valentin Croitoru, au pregătit o agapă a dragostei pentru toți cei prezenți.

A consemnat: Serghei Crudu, teolog

Preoteasa Felicia Croitor

Contact Form Powered By : XYZScripts.com