Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 80 de ani - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 80 de ani

19:42, sâmbătă, 14 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Pentru a-i aduce un omagiu celui care a fost Grigore Vieru, oficiali şi oameni simpli au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor. Tot aici, a fost organizat un program cultural, la care au participat oameni de cultură, elevi, studenți, dar și oaspeţi de peste hotare.

„Aceasta zi poarta o încărcptură energetică, care mă face mai puternic”, a spus fiul poetului, Călin Vieru.

„Eram frati mai, prieteni e putin spus 39.32 MUSCA 39.51 ne intalneam si ne citeam unul altuia ceea ce scriam. 39.54, a afirmat scriitorul Vladimir Beşleagă.

Cititorii îşi exprimă admiraţia:

„Acest poet a iubit ţara, istoria, neamul, credinţa şi a iubit limba, cel mai principal”.

„Poeziile lui sunt o odihnă pentru suflet, o sărbătoare, un îndemn. Este o minune, când citeşti o poezie parcă respiri altfel”.

Unii au recitat şi câteva versuri scrise de marele poet, care au marcat generaţii întregi.

„A căzut din ochii tăi cerul, şi s-a fărămiţat. A căzut de pe faţa ta soarele şi a îngheţat. Atât de singur nu a fost nicioadtă şi eu completez vino să te sărut, iubito, odată”, a recitat liderul liberal Mihai Ghimpu.

Grigore Vieru este considerat cel mai mare poet din zilele noastre. A fost deţinător al Diplomei de Onoare Andersen, cea mai importantă distincţie internaţională pentru literatura pentru copii.

Grigore Vieru s-a născut în data de 14 februarie 1935, în satul Pererâta, raionul Briceni. Poetul s-a stins din viaţă în ianuarie 2009, în urma unui tragic accident rutier.

sursa publica.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com