Scopul suprem al căsniciei: mântuirea reciprocă - Pr. Arsenie Papacioc despre familia creștină (video) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Scopul suprem al căsniciei: mântuirea reciprocă – Pr. Arsenie Papacioc despre familia creștină (video)

18:28, miercuri, 17 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

Ce dulce este iubirea!… Dar să nu se meargă pe instincte şi pe plăceri într-o căsnicie, ci gândind la un scop suprem: mântuirea reciprocă. Stimularea continuă reciprocă spre acest scop este obligatorie, pentru că e o mare răspundere. Valoarea unei flori nu stă într-o petală pe care a luat-o vântul, ci trebuie văzuta valoarea întrinsecă a florii.

O căsnicie se poate întemeia pe o iubire adevarată şi pe o coordonată exclusiv creştină. E o mare greşeală să te îndrăgosteşti de un băiat sau de o fată, şi punem problema căsătoriei pentru că mi-e drag de el sau de ea. Nu, nu. Trebuie văzut, cât de cât, dacă sunt străbătuţi de fiorii sfintei răspunderi pe care o cere căsătoria. Pentru că frumuseţea o să se mai schimbe, dar trebuie să rămâna mai departe frumuseţea creştină din fiecare, pentru fiecare. Asta e verigheta, care se şi dă: iubirea celuilalt catre celalalt. Adica iubirea nu are nici inceput, nici sfarsit – asta ar fi semnificatia verighetei.

Parintele Arsenie Papacioc

Interviu realizat de tinerii din ASCOR Bucuresti cu Parintele Arsenie Papacioc despre familia crestina. Interviul a avut loc in chilia parintelui in anul 1998.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com