O icoană a Sfântului Luca al Crimeei, cu o părticică din moaşte, la Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O icoană a Sfântului Luca al Crimeei, cu o părticică din moaşte, la Chișinău

8:02, luni, 11 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Bucurie pentru credincioşii din capitală şi nu numai! O icoană a Sfântului Luca al Crimeei, cu o părticică din moaşte, a fost adusă din Rusia la Mănăstirea „Sf. Teodor Tiron” din capitală, unde va rămâne în permanenţă. Icoana a fost întâmpinată de zeci de enoriaşi şi preoţi la Porţile Oraşului.

Icoana Sfântului Luca, arhiepiscopul Crimeei, a fost adusă cu automobilul de la o mănăstire din Sevastopol, Federaţia Rusă. Zeci de creştini, preoţi şi călugăriţe au venit să o întâmpine la intrarea în capitală, unde a avut loc un tedeum de mulţumire. Copii, bătrâni dar şi bolnavi au mers pe jos până la mănăstire, în speranţa că Sfântul le va auzi rugile.

La procesiune a participat şi această tânără care i-a mulţumit Sfântului Luca pentru că a ajutat-o să aducă pe lume un copil.

Icoana se va afla în permanenţă în incinta mănăstirii Ciuflea unde fiecare creştin va putea să se roage.

Sfântul Luca, Arhiepiscopul Crimeei şi Simferopolului, a fost un vestit profesor de chirurgie, dar şi un mare propovăduitor al credinţei ortodoxe în vremea stăpânirii bolşevice din Rusia. A fost canonizat în 2008, iar de atunci nu contenesc să apară mărturii despre vindecări miraculoase de care credincioşii au parte în urma rugăciunilor la acest sfânt.

Sursa: http://jurnaltv.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com