Arhimandritul Sofian Boghiu, Protosinghelul Iraclie Flocea și Protoiereul Alexandru Baltaga, originari din Basarabia, aprobați pentru canonizare de Patriarhia Română - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Arhimandritul Sofian Boghiu, Protosinghelul Iraclie Flocea și Protoiereul Alexandru Baltaga, originari din Basarabia, aprobați pentru canonizare de Patriarhia Română

22:42, vineri, 12 iulie, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

În zilele de joi și vineri, 11-12 iulie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea a 16 sfinţi români, mari duhovnici și martiri din temnițele comuniste, printre care 3 sfinți, originari din Basarabia:

• Părintele arhimandrit Sofian Boghiu, starețul Mănăstirii Antim din București, cu titulatura: Sfântul Cuvios Mărturisitor Sofian de la Antim, cu cinstire în ziua de 16 septembrie;
• Părintele protosinghel Iraclie Flocea, exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Chișinăului, cu titulatura: Sfântul Cuvios Iraclie din Basarabia, cu cinstire în ziua de 3 august;
• Părintele protoiereu Alexandru Baltaga cu titulatura: Sfântul Preot Mucenic Alexandru din Basarabia, cu cinstire în ziua de 8 august.

Comunicat: Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a aprobat 16 canonizări

Unii mărturisitori, alții mucenici, alții cuvioși. Cu toții în bucurie și armonie în Împărăția Cerurilor și rugători pentru sufletele noastre. Este o mare bucurie să-i avem împreună-rugători în ceruri pe acești vrednici ostenitori ai Bisericii, fii ai Basarabiei interbelice.

Proclamarea canonizării noilor sfinți va avea loc anul următor când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie.

Sfinților Sofian, Iraclie și Alexandru, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi păcătoșii!

Bucurați-vă, sfinților, pururea rugători pentru sufletele noastre!

FOTO: Icoanele noilor sfinți canonizați de Biserica Ortodoxă Română

Contact Form Powered By : XYZScripts.com