Viaţa este o şcoală a dragostei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Viaţa este o şcoală a dragostei

În general viaţa este o şcoală a dragostei. Oriunde putem învăţa să iubim, şi familia este un loc anume dat nouă ca să primim această experienţă, acest har al dragostei. Familia este mediul în care omul poate să-şi dezvolte acest talant.

În general, nouă, oamenilor, ni s-a dat, desigur, un foarte mare acont. Nu este om care să nu posede darul dragostei. Şi viaţa i s-a dat omului tocmai ca să dezvolte şi să inmulţească acest talant. Acesta este cu adevărat un talant: el poate fi îngropat de teama că nu vei fi înţeles, că vei fi pedepsit, dar poate fi cultivat, şlefuit şi înmulţit.

Omul poate învăţa să iubească, sa-i iubească pe toţi şi cu atât mai mult pe cel mai apropiat om, pe jumătatea sa. Că nu e simplu, asta e clar. Este totuşi posibil. Aici trebuie să existe o motivaţie puternică, serioasă, pentru atingerea scopului. Şi să nu ne liniştim, să ne aducem mereu aminte de asta, să ne dăm comanda: “Acţionează! Ce ai făcut pentru ca omul să creadă că îl iubeşti? Ce ai făcut ca să păstrezi acest sentiment?”

Din Dragostea adevărată, Editura Sophia, Bucureşti 2012, p. 140-141

Mppn3phLTME

Contact Form Powered By : XYZScripts.com