De sărbătoarea aflării moaștelor cuviosului Serghie de Radonej, PS Episcop Anatolie a slujit alături Preafericitul Patriarh Chiril în lavra „Sfânta Treime” a sfântului Serghie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

De sărbătoarea aflării moaștelor cuviosului Serghie de Radonej, PS Episcop Anatolie a slujit alături Preafericitul Patriarh Chiril în lavra „Sfânta Treime” a sfântului Serghie

10:04, joi, 23 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

La 18 iulie, de ziua pomenirii sfântului cuvios Serghie, egumenul de Radonej, Preafericitul Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii Chiril a oficiat Liturghia la catedrala „Adormirea Maicii Domnului” a lavrei „Sfânta Treime” a cuviosului Serghie și un Te Deum pe piața Sobornaia în fața icoanei venerate a Cuviosului.

Preafericitul Patriarh Chiril, i-au coliturghisit un impunător sobor de arhierei și preoți, printre care și o delegație din Republica Moldova în frunte cu PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat și Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator a mănăstirii Ciuflea din mun. Chișinău.

În timpul serviciului divin a cântat corul lavrei „Sfânta Treime” a sfântului Serghie sub conducerea arhimandritului Gleb (Kojevnikov).

După încheierea serviciilor divine Sanctitatea Sa, Preafericitul Patriarh Chiril de pe balconul camerelor Patriarhului s-a adresat către participanții la solemnități cu o predică cu privire la îmbogățirea omului cu darurile Duhului Sfânt.

La final, Preafericitul Patriarh Chiril a oficiat un Te Deum în Piața Catedralei, în fața veneratei icoane a cuviosului Serghie de Radonej. Întâistătătorilor le-a coslujit soborul de ierarhi care au oficiat, astăzi, Liturghia în bisericile lavrei „Sfânta Treime” a sfântului Serghie.

Sursa: http://eparhiasud.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com