Header image

În Lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

17:37, marți, 8 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

La 7 octombrie în Camerele Patriarhului din Lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie, sub președinția Preafericirii Sale, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril, s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. 

La ședință a participat în calitate de membru permanent şi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

În cadrul întrunirii, Patriarhul a adresat un cuvânt de salut participanților, punctând cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi.

Menționăm că la ședința de astăzi, Sfântul Sinod a hotărât să primească Arhiepiscopia parohiilor vest-europene de tradiție rusă în componența Patriarhiei Moscovei.

Reunificarea Arhiepiscopiei parohiilor de tradiție rusă cu Biserica-Mamă a devenit posibilă grație unor schimbări profunde în viața Rusiei și a Bisericii Ruse

Hotărârea Sinodului a fost comentată de către președintele Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea și mass-media V.R. Legoida.

Pentru documentare, vă propunem să accesați linkul: CONDICELE ședinței Sfântului Sinod din 7 octombrie 2019

După încheierea ședinței Sfântului Sinod, Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril a condus în Catedrala „Sfânta Treime”, în fața raclei cu cinstitele moaște ale Egumenului pământului Rus, slujirea Vecerniei Mici cu citirea Acatistului Cuviosului.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com