Header image

De ziua adormirii Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, ÎPS Mitropolit Vladimir s-a rugat alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, în Catedrala Patriarhală „Adormirea Maicii Domnului” a Lavrei „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie

0:23, luni, 9 octombrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Duminică, 8 octombrie 2017, de ziua adormirii Sfântului Cuvios Serghie, egumenul de Radonej, al întregii Rusii făcător de minuni (1392), Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Patriarhală „Adormirea Maicii Domnului” a Lavrei „Sfânta Treime” a Sfântului Cuviosului Serghie.

Alături de Patriarhul Chiril au înălțat rugăciuni un impunător sobor de arhierei, preoți și diaconi.

O bucurie imensă pentru Biserica Ortodoxă din Moldova a fost prezența la acest mare eveniment eclesial a Înaltpreasfințitului nostru Părinte și Mitropolit Vladimir, care de rând cu toți arhiereii s-a rugat Sfântului Cuvios Serghie, mare mijlocitor către Tronul ceresc.

Cântările liturgice au fost interpretate de corul lavrei „Sfânta Treime” a sfântului Serghie (regent – arhimandritul Gleb (Kojevnikov).

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul Chiril a oficiat un Te Deum în Piața Sobornicească a lavrei la icoana venerată a sfântului Serghie de Radonej.

După Te Deum, Patriarhul Chiril s-a adresat de pe balconul încăperilor Patriarhului către participanții la solemnități cu o predică închinată marelui stâlp al Ortodoxiei – Sf. Cuvios Serghie de Radonej.

Tot în această zi, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost decorat de către PF Patriarh Chiril cu înalta distincție a Bisericii Ortodoxe Ruse – Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, de gradul III, pentru activitatea pastorală jertfelnică și către aniversarea jubileului de 65 de ani.

cu referire la: http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com