Imagini mișcătoare din Ucraina: cum arată, în zi de hram, o mănăstire din Donețk - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Imagini mișcătoare din Ucraina: cum arată, în zi de hram, o mănăstire din Donețk

19:37, vineri, 26 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Mănăstirea Icoanei Maicii Domnului de la Iveron, situată în apropierea aeroportului Donețk, a fost bombardată continuu în timpul conflictului armat din regiunea Donbas.

Mănăstirea a fost intemeiată ca aparținând de mănăstirea Adormirii Maicii Domnului, din localitatea Nikolskoie (formată din două comunități: comunitatea de călugări închinată Sfântului Vasile cel Mare și comunitatea de maici – în cinstea Sfântului Nicolae), de caătre renumitul Schiarhimandrit Zosima (Sokur: 1944-2002).

Ieri, 25 februarie, de sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului de Iveria, a avut loc primul serviciu divin săvârșit după o lungă pauză.

Cu binecuvântarea Mitropolitului de Donetsk și Mariupol Ilarion, prima Liturghie în așezământul monahal, după o întrerupere de aproape doi ani, a fost oficiată de vicarul Eparhiei Donețkului, Arhiepiscopul de Makeevka Varnava, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com