Ştim că rugăciunile adresate Sf. Ierarh Ioasaf se împlinesc şi în timpul nostru - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ştim că rugăciunile adresate Sf. Ierarh Ioasaf se împlinesc şi în timpul nostru

9:17, sâmbătă, 17 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

«Pământul Belgorodului, şi împreună cu el şi întreaga Biserică Ortodoxă Rusă prăznuieşte o dată istorică – aniversarea a100 de ani de la ziua canonizării Sfîntului Ierarh Ioasaf al Belgorodului, a unui om bineplăcut lui Dumnezeu, un rugător al pămîntului nostru, un om care a făcut foarte multe lucruri pentru acest pământ şi pentru Ortodoxia din Rusia, care a fost canonizat nu doar pentru faptul că oamenii au dorit ca numele lui să fie scris în istoria Bisericii ca un nume a unui sfînt, ci şi pentru faptul că prin puterea lui Dumnezeu moaştele sale s-au arătat nestricăcioase şi s-au descoperit Bisericii şi poporului.

Ştim că rugăciunile adresate Sfîntului Ierarh Ioasaf se împlinesc şi în timpul nostru, şi faptul că cinstitele sale moaşte ne-au fost din descoperite din nou şi au fost aduse în acest pămînt ne-a dat un mare semn de nădejde.

Mă bucur de toate cîte le aud şi le aflu despre viaţa regiunii Belgorod – despre succesele extraordinare din domeniul economiei şi a sferei sociale, despre stabilitatea politică. Mă bucur de succesele mari din domeniul construcţiilor bisericeşti, de înfiinţarea unor noi parohii şi a unor şcoli duminicale, a organizaţiilor sociale, care menţin o colaborare strînsă cu Biserica.

Sunt convins de faptul că multe din aceste succese pe care le vedem astăzi şi prin care viaţa evidenţiată a regiunii Belgorod sunt legate de binecuvântarea Sfîntului Ierarh Ioasaf. Fie ca această binecuvântare să dăinuiască şi de-acum înainte asupra regiunii Belgorod şi asupra Sfintei Rusii».

Fragment din predica Preafericitului Patriarh Chiril, or. Belgorod, 16 septembrie 2011

3vsn0129

Contact Form Powered By : XYZScripts.com