Header image

A avut loc adunarea generală a slujitorilor din parohiile Bisericii Ortodoxe Ruse, din Italia

22:47, miercuri, 9 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Pe data de 8 decembrie 2015, în orașul Milano, sub președinția Preasfințitului Antonii (Sevriuk), episcop de Bogorodsk, a avut loc adunarea generală anuală a clerului Patriarhiei Moscovei din Italia.

În cadrul întrevederii, care a avut loc în sala de conferințe a hotelului ”Una Cusani”, au participat 69 de clerici.

Înainte de a se începe adunarea, Episcopul Antonie, Administratorul parohiilor, a săvârșit un tedeum pentru milă și ajutor de la Dumnezeu la început de activitate Arhipăstorească.

Apoi, Preasfințitul  s-a adresat către cei prezenți cu un cuvânt de întroducere, în care a vorbit despre noile sale planuri  în ceea ce privește viitoarea slujire arhipăstorească pe pământul Italiei. Preasfinția Sa a abordat o gamă largă de aspecte practice de interacțiune a clerului cu administrația parohiilor  și a informat despre principalele evenimente din viața administrației petrecute în acest an.

Ca urmare, participanții la întrunire au audiat rapoartele responsabililor la care au luat cuvântul:

  Protoiereul Alexei Yastreb – responsabil pentru activitatea Site-ului Administrației·

 – Potoiereul Grigorii Catan – responsabil pentru activitatea Slujirii Sociale·

 – Arhimandritul Vladimir (Porubin) – responsabil pentru  Catihizare

Mai apoi, Episcopul Antonie, a răspuns la numeroasele întrebări adresate de preoți, referitor la practica pastorală.

La încheierea  întrevederii, Vladâca, cu binecuvântarea sanctității sale Chiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, a înmânat la 10 preoți, medaliile jubiliare în memoria a o 1000 de ani de la trecerea în cele veșnice a Sfântului Întocmai cu Apostolii Marele  Cneaz Vladimir.

După care, toți participanții au fost invitați la o agapă frățească care s-a petrecut în trapeza  bisericii Ortodoxe a Sfinților Serghie, Serafim și Vikentii din Milano.

Sursa: http://ortodossia.org/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com