Sărbătoare jubiliară de hramul parohei Sfântul Nicolae din Londra - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sărbătoare jubiliară de hramul parohei Sfântul Nicolae din Londra

22:56, luni, 27 mai, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

În Duminica a IV-a după Învierea Domnului, a Slăbănogului, 26 mai 2024, cu binecuvântarea ierarhului locului, PS Matei, Episcop de Sourozh, a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie în biserica Sfântul Nicolae din Londra de către PS Petru, Episcop de Caffa și vicar pentru Europa Occidentală, îsoțit fiind de un sobor de preoți și diaconi:

•Prot. Mitr. Ioan Prescură (tatăl pr. Nicolae) •Prot. Mitr. Anatolie Stefanov (nașul pr. Nicolae) •Prot. Mitr. Andrian Mihalache •Prot. Nicolae Prescură •Pr. Serghei Fedorenco •Protod. Vladimir Marga •Diac. Vladimir Castraveț.

Răspunsurile liturgice, au fost date, de corul bărbătesc al parohiei condus de maestrul Nicolae Vascauțan.

În această zi de mare sărbătoare, a hramului Parohiei Sfântul Nicolae din Londra, a fost celebrată ziua jubiliară a omagiatului zilei, a preotului paroh, Prot. Nicolae Prescură – 40 de ani de viață pământească și 15 ani de slujire jertfelnică Bisericii lui Hristos. La eveniment a participat și Excelența Sa, Dl. Ambasador, Ruslan Bolbocean.

După încheierea Sfintei Liturghii, a urmat un Te-Deum și o procesiune religioasă iar oaspeții (PS Petru, Prot. Anatolie, Prot. Ioan, Prot. Andrian și Diac. Vladimir) au oferit cuvinte de felicitare în adresa omagiatului. Pe lângă acestea, Prot. Anatolie Stefanov, Protopop de Ialoveni, a venit și cu un mesaj de felicitare pentru Pr. Nicolae din partea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Moldovei, precum și cu distincții bisericești, ordinul “Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” de gradul II, la fel și distinsa Preoteasă Alexandra Prescurǎ cu ordinul “Meritul Bisericesc” de gradul II, iar clerul parohiei a oferit Pr. Nicolae un set de veșminte preoțești.

La final, Prot. Nicolae a mulțumit respectuos PS Petru, pentru slujbă și învățătura ziditoare de suflet, oferidu-i în dar o mitră și un set de veșminte arhierești, cu care Preasfinția Sa a și slujit în timpul șederii Sale la Londra, precum și o icoană portativă cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae. Deasemenea, mulțumiri au fost aduse soborului preoțesc prezent și rugător, cântăreților și tuturor credincioșilor prezenți la acest popas aniversar.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com