Header image

A avut loc tunderea în monahism a vrednicului părinte și duhovnic protoiereului Agafonic Potoroacă

8:32, miercuri, 4 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În seara zilei, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit tunderea în monahism a vrednicului părinte și duhovnic protoiereului Agafonic Potoroacă.

Numeroși credincioși au venit la biserica „Sf. Împ. Constantin și Elena” din capitală, pentru un eveniment mai neobișnuit, tunderea în monahism a celui care de mai multe decenii îi îndrumă pe calea duhovnicească.

A urmat călugăria părintelui Agafonic, care a primit numele de Agafon în cinstea Sf. Cuv. Agafon de la Lavra Pecerska.

Astfel, ÎPS Vladimir i-a adresat un cuvânt duhovnicesc, exprimându-și nădejdea că această lepădare de lume a slujitorului, va presupune o nouă treaptă spre calea mântuirii, totodată Întâistătătorul i-a urat ieromonahului Agafon să ducă cu vrednicie această binecuvântată cruce și să se roage pentru confrații întru credință.

La final ieromonahul Agafon a primit și urările de bine ale nașilor săi de călugărie: Arhim. Petru (Tomacinschi) starețul mănăstirii Dobrușa, Arhim. Paisie (Cecan) starețul mănăstirii Noul Neamț și Arhim. Ioan (Moșneguțu) starețul mănăstirii Țîpova, precum și a obștilor monahale de la Dobrușa și Briceni.

Fiecare creștin care s-au apropiat să primească prima binecuvântare, a primit în dar câte o iconiță cu chipul Sf. Cuv. Agafon de la Lavra Pecerska.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com