Header image

A doua zi de Blajini tot la cimitire

21:03, luni, 13 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Cimitirele din capitală au fost şi astăzi vizitate de către rudele răposaţilor. La morminte şi-au făcut apariţia cei care au deja o tradiţie să vină în a doua zi de Blajini. Este şi cazul familiilor marilor personalităţi cum ar fi Grigore Vieru sau Mihai Dolgan, înmormântaţi în Cimitirul Central de pe strada Armenească.

La cimitirul Central din capitală l-am întâlnit pe maestrul Nicolae Botgros. Artistul a trecut pe la mormintele mai multor personalităţi. S-a reţinut mai mult la locul de veci al lui Nicolae Sulac.

La mormântul lui Grigore Vieru s-a adunat familia marelui poet şi mai mulţi prieteni. Au aprins lumânări, au dat pomeni, iar preotul a ţinut o slujbă în memoria maestrului decedat acum patru ani.

Tristeţea în suflet, spun rudele poetului, le este provocată şi din cauza autorităţilor care nu le permit să amplaseze la mormânt un monument finisat de mai bine de un an. Primăria susţinea anterior că acesta ar fi prea mare.

Şi la mormântul interpretului Mihai Dolgan i-am găsit pe cei mai apropiaţi oameni ai regretatului interpret.

Nepoţelul interpretului, care a venit la mormântul bunicului tocmai din Canada, spune că-i cunoaşte bine piesele. Are şi una preferată.

Sursa: www.jurnaltv.md
Contact Form Powered By : XYZScripts.com