A fost sfințită piatra de temelie pentru biserica cu hramul în cinstea Sf. Bin. Kneaz Alexandru Nevskii din satul Brătușenii Noi, Edineț - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A fost sfințită piatra de temelie pentru biserica cu hramul în cinstea Sf. Bin. Kneaz Alexandru Nevskii din satul Brătușenii Noi, Edineț

13:56, miercuri, 24 iunie, 2015 | Cuvinte-cheie:

Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat slujba de sfinţire a locului și a pus piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici cu hramul „Sf. Bin. Kneaz Alexandru Nevskii” în satul Brătușenii Noi, raionul Edineț.

La acest eveniment important și plin de bucurie din viaţa parohiei Brătușenii Noi, care pînă acum a fost lipsită de fericirea de a avea un lăcaș de cult, a luat parte un sobor de preoţi din cuprinsul Blagociniei Edineț în frunte cu părintele blagocin, protoiereul Ioan Gînju, părintele paroh și coordonator al lucrărilor, protoiereul Victor Babisanda, precum şi numeroşi credincioşi.

După slujba de sfinţire, Vlădica Nicodim a rostit un cuvînt în care a încurajat și binecuvîntat demararea lucrărilor la zidirea Casei lui Dumnezeu, îndemnîndu-i pe credincioşi să contribuie prin rugăciuni, ajutor fizic, dar şi suport material, după posibilităţi, la finalizarea ei.

Sursa: http://www.eparhia-edinet.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com