Header image

„A înțeles taina ascultării ca pe viața ce-i dă viață”. Un părinte de la Putna a plecat la Domnul la numai 43 ani

14:24, vineri, 14 decembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: ,

Ierodiaconul Gheorghe Gherghină de la Mănăstirea Putna a fost înmormântat joi, 13 decembrie 2018. Despre el, părintele stareț Melchisedec Velnic a spus că „a înțeles taina ascultării ca pe viața ce-i dă viață”.

Părintele Gheorghe a slujit ca ierodiacon la slujba de duminică și s-a împărtășit cu Sfintele Taine. Părintele a suferit un stop cardiac luni la amiază, în chilia sa de la Putna.

În dimineața zilei de luni a fost prezent în Biserică de la ora 3:00, înainte de începerea slujbelor. A participat la miezonoptică, utrenie și la slujba Sfintei Liturghii.

În necrologul rostit la slujba înmormântării oficiate joi, starețul Mănăstirii Putna a spus că Ierod. Gheorghe și-a pus mereu întrebarea „De ce am venit și pentru ce sunt aici, în această «sântă Mănăstire»?”

„A fost iubitor și darnic, ascultător, și niciodată nu mi-a întors cuvântul”, a mărturisit printre lacrimi Arhm. Melchisedec Velnic.

„A înțeles taina ascultării ca pe viața ce-i dă viață. Nu s-a silit niciodată să vorbească înainte de vreme. Cuvântul i-a fost calm, cald, așezat și cu măsură. Fapta i-a fost așișderea, pe măsura cuvântului”, a adăugat părintele arhimandrit.

La finalul necrologului, Părintele Gheorghe a fost condus spre cimitirul Mănăstirii Putna pe o ninsoare liniștită, în sunet de clopote, de întreaga obște a așezământului, de familie și de numeroși credincioși.

Părintele Gheorghe s-a născut în 19 septembrie 1975, în satul Ceplenița, Iași. A fost al doilea din cei 12 copii ai familiei Alexandru și Magdalena Gherghină. La botez a fost numit Gabriel.

Foto: captură video Mănăstirea Putna

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com