Header image

A trecut la cele veşnice părintele protoiereu mitrofor Igor Coțofană, parohul bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Șeptelici, r. Soroca

11:38, vineri, 22 decembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În această dimineaţă, 22 decembrie 2017, la Spitalul de Urgență din Chișinău, după o boală cruntă a trecut la cele veşnice părintele protoiereu mitrofor Igor Coțofană, parohul bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Șeptelici, r. Soroca. ÎPS Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanțe:

Îndurerată familie,

Întristaţi credincioşi,

Cu profund regret am aflat de trecerea prematură la cele veşnice a unui tânăr slujitor (a.n. 1976) al Bisericii Ortodoxe din Moldova – părintele protoiereu mitrofor Igor Coțofană. La 28 decembrie, părintele Igor ar fi împlinit 20 de ani de slujire la Altarul Domnului, timp în care a reuşit să se facă respectat şi iubit atât printre confraţii slujitori, precum şi printre numeroşii enoriaşi.

Sfinţia Sa a fost apreciat pretutindeni pentru smerenia şi dedicaţia sa. În parohie a avut o misiune dificilă, dar care l-a înnobilat – fiind păstor de suflete a reuşit să aducă alinare şi întărire atâtor zeci şi zeci de creştini, care astăzi îşi îndreaptă rugăciunile către cer spre iertarea păcatelor şi veşnica odihnă a vrednicului rob al Atotţiitorului, cărora ne alăturăm şi noi, rugându-ne Bunului Dumnezeu întru nădejdea mântuirii sale.

Îndurerată familie, deşi pierderea pământească a unui om drag este grea, nu trebuie să ne lăsăm răpuşi de tristeţe, ci să rămânem cu amintirea luminoasă a celui care nu mai este printre noi, trăind cu speranţa învierii.

Fie ca Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul morții şi Domnul vieții, să așeze sufletul robului său Protoiereului Igor, împreună cu drepții, în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârșit.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe şi binecuvântări pentru familia îndurerată,

† VLADIMIR.

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 * * *

Slujba de înmormântare va fi oficiată de PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, duminică, 24 decembrie 2017, începând cu ora 8.00, în biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Șeptelici, r. Soroca.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com