A trecut la Domnul Prot. Mitr. Ioan Valuța, Parohul bisericii Sf. Mare Mucenic Dumitru din or. Anenii Noi - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A trecut la Domnul Prot. Mitr. Ioan Valuța, Parohul bisericii Sf. Mare Mucenic Dumitru din or. Anenii Noi

18:11, marți, 1 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

Îndurerată şi greu încercată familie Valuța,

Iubiți credincioși,

Am aflat cu multă întristare de trecerea la cele veşnice a Prot. Mitr. Ioan Valuța (născut la 10.07.1955), absolvent al Seminarului Teologic din Odesa, smerit ascultător al Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova, dar și un misionar râvnitor, lucru vădit atât în calitate de paroh al bisericii cu hramul Sf. Mare Mucenic Dumitru din or. Anenii Noi, dar și ca fost protopop al bisericilor din raionul Anenii Noi.

Trecerea din această viață a Părintelui Ioan reprezintă o mare pierdere şi o negrăită durere sufletească.

Cu pricepere, dăruire şi răbdare, realizând toate cele ce i s-au încredinţat în cei 39 de ani de slujire la Sfântul Altar, Părintele Ioan rămâne în memoria noastră a tuturor slujitorul luptător, dinamic şi evlavios pentru slujirea, trăirea și mărturisirea credinţei în Hristos.

Dând dovadă încă de la începutul activității sale misionare de un deosebit spirit de jertfă, a fost apreciat întotdeauna de fiii săi duhovnicești. Părintele a știut să se apropie sufletește de fiecare credincios în parte, fiind iubit și respectat de aceștia. A purtat cu demnitate în rugăciunile sale numeroși credincioși, înnobilând altarul cu bunătate și blândețe.

Avem convingerea că dragostea sa pentru Dumnezeu şi suflet a biruit moartea, iar binefacerile sale îl însoţesc la această Mare Trecere, alături de rugăciunile noastre.

Cunoscând râvna duhovnicească a Părintelui Ioan, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să aşeze sufletul său în ceata drepţilor şi să-i dăruiască odihnă în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe pentru familia îndurerată,

† VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Contact Form Powered By : XYZScripts.com