Absolvenții Academiei de Teologie Ortodoxă și a Seminarului Liceal de Teologie Ortodoxă „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău au depus jurământul de credinţă - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Absolvenții Academiei de Teologie Ortodoxă și a Seminarului Liceal de Teologie Ortodoxă „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău au depus jurământul de credinţă

14:47, luni, 17 iunie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

Absolvenții Academiei de Teologie Ortodoxă și a Seminarului Liceal de Teologie Ortodoxă „Sf. Ierarh Gavriil” din mun. Chișinău au depus luni, 17 iunie 2019, jurământul de credință față de Biserică. Tradiţional, acest eveniment emblematic are loc în ziua în care este marcată sărbătoarea Sfântului Duh.

În cursul dimineţii, tinerii teologi au participat la Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” – paraclisul studenților teologi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, absolvenții au dat citirii jurământului de credință, în prezența Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, a Secretarului Mitropoliei și a Sinodului BOM, Prot. mitr. dr. Vadim Cheibaș, a profesorilor, a părinților și invitaților.

Adresându-se către absolvenți, Mitropolitul Vladimir, Rector al școlilor teologice din Republica Moldova, a mulțumit tinerilor pentru sârguința de care au dat dovadă în perioada anilor de studii, dar şi pentru respectul pe care l-au manifestat față de profesorii ce s-au străduit să le semene în suflet grăuntele înțelepciunii Evangheliei şi dragostea pentru cele sfinte. În această ordine de ideii, Înaltpreasfinția Sa şi-a manifestat speranța că şi această promoție de absolvenți ai ATOM vor duce cu cinste mai departe bunul nume al instituției şi vor deveni slujitori vrednici ai Altarului întru slava lui Dumnezeu şi mântuirea poporului binecredincios.

Arhiereul s-a adresat cu un cuvânt de felicitare şi către corpul didactic în frunte cu Prorectorul Academiei Teologice din Moldova, Prot. mitr. Vetcislav Cazacu, subliniind dăruirea, profesionalismul şi înalta ţinută pedagogică a celor care ani la rând muncesc spre educaţia noilor generaţii de teologi.

La rândul lor, grupul de absolvenți a venit cu frumoase cuvinte de mulțumire către ÎPS Mitropolit Vladimir pentru grija permanentă ce o poartă pentru învăţăceii din cadrul ATOM, manifestându-şi recunoştinţa şi faţă de profesori pentru îndelunga lor răbdare şi perseverența de care au dat dovadă de-a lungul anilor de studii.

Obiectivul școlilor teologice este contribuirea la întărirea şi unitatea credinţei, la promovarea spiritualităţii creştin-ortodoxe şi misiunii bisericeşti în contextul actual al lumii contemporane.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com