Header image

Accesarea zilnică a site-urilor de spiritualitate ortodoxă poate fi o alternativă mersului tradiţional la Biserică?

10:26, vineri, 27 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

– Vorbiţi despre importanţa comunicării Ortodoxe on-line, poate fi aceasta o alternativă mersului tradiţional la Biserică?

– Categoric, nu. Supneam mai sus că mediul virtual oferă, într-adevăr, nişte perspective de comunicare nemaiuzite până acum 6-7 ani pentru internetul Ortodox din ţara noastră. Însă adevărata comuniune cu Dumnezeu, omul poate să o trăiască doar în Sfânta Biserică şi acest lucru va fi întotdeauna aşa, indiferent cât de mult nu ar evolua tehnologiile informaţionale.

Nimeni să nu se amăgească cu gândul că, citind din cele sfinte pe monitor, vor primi binecuvântarea ca şi cum ar participa la Sfintele Slujbe. O spun acum şi o voi spune întotdeauna, internetul are menirea de a fi o pistă de pornire pentru cei care vor să se apropie de Biserică şi nicidecum un punct de sosire.

Îi îndemn pe toţi să valorifice spiritual toate cuvintele de folos întâlnite pe site-urile de gândire şi de atitudine Ortodoxă, să aplice sfaturile duhovniceşti în viaţa de zi cu zi, pentru ca, prin fapta lor să se mântuiască pe ei înşişi şi să fie modele pentru confraţii lor.

Fragment din Pr. Mihail Bortă: „Societatea contemporană vine cu multe provocări şi riscuri pentru suflet, dar totodată, ne oferă şi soluţiile necesare pentru a contracara aceste atentate spirituale”

Contact Form Powered By : XYZScripts.com