„Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, sărbătorită la Mănăstirea Ciuflea din Capitală - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

„Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae”, sărbătorită la Mănăstirea Ciuflea din Capitală

17:17, luni, 22 mai, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

În ziua pomenirii Aducerii Cinstitelor Moaşte ale Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a oficiat un serviciu divin praznical la Sfânta Mănăstire Ciuflea din Chişinău.

Astfel, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, a fost întâmpinat cu aleasă bucurie duhovnicească de către Duhovnicul-administrator al aşezământului monahal, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roşca), slujitori, maici şi numeroşi pelerini, care au venit să celebreze împreună acest frumos şi important eveniment duhovnicesc.

La Vohodul mic, Egumenul Luca (Lozovanu), Duhovnicul Mănăstirii cu hramul Nașterea Maicii Domnului din orașul Taraclia a fost avansat de către Mitropolit în treapta de Arhimandrit.

În cadrul serviciului divin, Vlădica Vladimir dimpreună cu slujitorii coliturghisitori, s-a rugat Bunului Dumnezeu, cerând mijlocirea Sfântului și grabnicului în ajutor Ierarh Nicolae, pentru pacea și liniștea țării, pentru unire între oameni și ferirea poporului drept-măritor de toată primejdia cea văzută și nevăzută.

Sfânta Liturghie de astăzi a fost una cu totul deosebită pentru diaconul Petru Boian, care a fost hirotonit în treapta de preot pe seama parohiei „Minunea Arh. Mihail” din s. Rublenița, r. Soroca. Cu acest binecuvântat prilej, Vlădica Vladimir a urat nou hirotonitului slujitor să fie vrednic de chemarea sa şi să-şi ducă crucea încredinţată cu semerenie şi desăvârşită ascultare.

După Liturghie, ÎPS Mitropolit Vladimir înconjurat de soborul preoțesc a oficiat un Tedeum de sănătate, iar, mai apoi s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae, cu prilejul celebrării Sfântului Ocrotitor – Marelui Ierarh Nicolae.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a apreciat în mod deosebit strădaniile Arhimandritului Nicolae, Duhovnicul și administratorul acestui sfânt așezământ din inima Chișinăului, pentru buna amenajare și lucrările de restaurare desfășurate aici, dar, în special pentru grija spirituală și slujirea jertfelnică întru propășirea duhovnicească a Mănăstirii, care se bucură astăzi de viețuitori vrednici, ce duc cu cinste tradiția Credinței Ortodoxe, fiind un exemplu pentru bunii creștini, dornici de alinare și îndrumare.

La rândul său, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roşca) a felicitat Mitropolitul cu ziua numelui de botez și i-a mulțumit pentru părinteasca dragoste și alesele cuvinte de felicitare, totodată menționând că și mai departe, cu ajutorul Domnului Iisus Hristos, va munci dimpreună cu obştea Mănăstirii, pentru binele și propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com