Slujba Privegherii la Catedrala Mitropolitană din Chișinău în cinstea prăznuirii Sf. Apostol Andrei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Slujba Privegherii la Catedrala Mitropolitană din Chișinău în cinstea prăznuirii Sf. Apostol Andrei

22:39, marți, 12 decembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În seara zilei de marți, 12 decembrie 2017, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău, unde a săvârșit Slujba Privegherii, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Serviciul divin a reunit în rugăciune clerul Bisericii și numeroșii credincioși, ce s-au rugat într-un gând Sfântului Apostol Andrei pentru mijlocire în fața Mântuitorului, cerând ajutor în ispite și ocrotire cerească.

Alături de Preasfinția Sa s-a rugat și Chelarul catedralei, Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, în această seară, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău, au fost aduse spre închinare de la Schitul Sfântul Andrei (Sf. Munte Athos, Grecia) – Moaştele

Sfântului Apostol Andrei cel Întâi Chemat (osul mâinii sfântului răspândind bună mireasmă), care se vor afla în incinta sfântului lăcaş până la sărbătoarea Nașterii după trup a Domnului nostru Iisus Hristos.

a consemnat Serghei Crudu, teolog

Contact Form Powered By : XYZScripts.com