Adunarea ordinară și mărturisirea preoților din protopopiatul Telenești - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Adunarea ordinară și mărturisirea preoților din protopopiatul Telenești

0:02, vineri, 14 decembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: ,

Marți, 11 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul ,,Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Negureni, raionul Telenești a avut loc ședința administrativă și mărturisirea preoților, convocată de către protoiereul mitrofor Marian Boldescu, protopopul bisericilor din raionul Telenești.

Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, cu participarea preoţilor din această circumscripţie.

La sfârșitul slujbei, duhovnicul protopopiatului, protoiereul mitrofor Mihail Ili a ţinut un cuvânt de învăţătură în faţa confraților preoţi, abordând perioada postului Nașterii Domnului, conform canoanelor Sfintei Biserici. Sfinția sa, i-a îndemnat pe slujitori la o activitate cât mai spornică.

La fel, au fost discutate un șir de întrebări ce țin de activitatea pastoral-administrtiavă a parohiilor din protopopiatului  Telenești și măsurile cultural-duhovnicești la închierea postului.

Protopopiatul Telenești

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com