Ai dori să-ţi laşi copilul bogat? Învaţă-l să fie cinstit - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ai dori să-ţi laşi copilul bogat? Învaţă-l să fie cinstit

18:10, luni, 28 martie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Iubirea de bani pe toate le răstoarnă, le distruge, așa cum un tiran pune stăpânire pe o cetate, și lipsește sufletele oamenilor de frica de Dumnezeu. De aceea suntem indiferenți și nu ne pasă nici de mântuirea noastră, nici de mântuirea copiilor noștri.

Scopul nostru e cum să devenim mai bogați și să ne lăsăm averea altora și aceștia, la rândul lor, altora și cei de după ei și tot așa. În felul acesta nu mai suntem stăpânii banilor și ai moșiilor noastre, ci tot ce facem este să le lăsăm moștenirea mai departe.

Ai dori să-ți lași copilul bogat? Învață-l să fie cinstit, pentru că numai așa își va putea păstra averea. Și, chiar dacă n-o mai sporește, n-o va micșora pe cea dobândită. Dacă, însă, e viclean și dacă-i lași moștenire bogății nemăsurate, atunci fii sigur că nu va ști să le păstreze. Dimpotrivă, îl vei face să fie mai rău decât cei ajunsși la sărăcia cea mai neagră.

E de preferat sărăcia în locul bogăției pentru cei ce nu știu să-și crească copiii așa cum trebuie. Aceasta pentru că sărăcia îi ține aproape de virtute fără voia lor, în timp ce bogăția nu-i lasă să fie înțelepți nici dacă ar dori-o, ci îi distruge, împingându-i spre rele și nenorociri nenumărate.

Sfântul Ioan Gură de Aur

Contact Form Powered By : XYZScripts.com