Header image

Aleasă bucurie duhovnicească de Sfântul Nicolae la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

23:02, vineri, 19 decembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Nenumărați enoriași au venit astăzi să participe la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, la Catedrala „Nașterea Domnului” pentru a celebra împreună cu Întâistătătorul pe unul dintre cei mai mari sfinți ai Ortodoxiei – Sf. Irh. Nicolae al Mirelor Lichiei.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Vlădica Vladimir dimpreună cu slujitorii a săvârșit un Te-Deum de mulțumire închinat Sfântului Nicolae și în cinstea tuturor credincioșilor care poartă numele acestuia.

Vorbind binecredincioasei adunări, Înaltpreasfinția Sa a menționat că ziua celebrării Sf. Nicolae îi trezește amintiri deosebit de călduroase despre timpurile în care, copil fiind, merge dimpreună cu părinții și bunicii la biserică pentru a se ruga și pentru a asculta despre faptele acestui mare sfânt, care prin bunătatea, smerenia și dragostea pentru dreptate, reușea să aducă lumină și speranță până și în cele mai întristate inimi, având o dragoste deosebită pentru micuți. Pe lângă aceasta, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir are o legătură de suflet deosebită cu Sf. Nicolae, pentru că a primit la botez numele în cinstea acestui mare Sfânt Ierarh şi astfel nu întârzie să-i ceară în rugăciuni mijlocire pe lângă Mântuitor pentru tot poporul dreptmăritor.

Cu un cuvânt de felicitare către Întâistătător, din partea slujitorilor Catedralei Mitropolitane, s-a adresat Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, menționând următoarele: „Înaltpreasfinția Voastră, ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, este una de deosebită bucurie duhovnicească pentru Arhieria Voastră, deoarece la Taina Botezului ați primit numele acestui mare luminător și stâlp al credinței dreptmăritoare, care V-a devenit astfel sprijin și mijlocitor în fața Dreptului și Bunului Dumnezeu. În zi de sărbătoare, plecăm capetele noastre în rugăciune în fața Sfântului Nicolae, rugându-l să Vă apere și să Vă înțelepțească, spre a sta încă mulți ani sănătoși, lipsiți de primejdii, la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova, spre lauda lui Hristos și spre mântuirea credincioșilor.”

Cu prilejul binecuvântatei sărbători, la slujba praznicală a fost prezentă și Doamna Valentina Buliga – Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care a menționat că instituția pe care o conduce și Mitropolia Moldovei, vin mai aproape de copilașii care acum mai mult ca niciodată au nevoie de grija și susținerea noastră a tuturor. În context, Doamna Buliga a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru deschidere, conlucrare și pentru posibilitatea de a aduce zâmbetul și bucuria pe chipurile celor mai triști ca noi.

Astfel, în urma conlucrării fructuoase, astăzi mai mulți copilași au primit din mâinile Arhipăstorului daruri alese, iar pe lângă acestea, binecuvântări și urări de bine.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com