Header image

Alimententarea şi selectarea corectă a produselor pe care le consumăm

10:46, joi, 10 martie, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

În perioada noiembrie 2015 – februarie 2016, Asociaţia Locală de Educaţie pentru Copii şi Tineret – ALECT, a desfăşurat o serie de activităţi în rîndul consumatorilor  din raionul Ialoveni, în cadrul proiectului „Mănîncă sănătos pentru un trai frumos”.  

Această activitate a fost posibilă cu susţinerea financiară a Fundaţiei Est Europene Moldova (coordonator de programe dna Silvia Bicenco), în cadrul proiectului ”Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”.

Proiectul a avut ca scop infomarea şi educarea publicului larg, începînd de la copii şi tineri pînă la adulţi şi vârstnici, privind alegerea sănătoasă a alimentelor şi selectarea corectă a produselor pe care le consumăm.

Implimentarea proiectului a fost posibilă și implicării active a membrilor Consiliului Local de Tineret, în frunte cu mentorii: Daniela Nedelciuc şi Victoria Captari.

Activitatea sa desfășurat în parteneriat cu Direţia Generală Educaţie Ialoveni, şef dna Galina Niţa. Datorită acestui parteneriat a fost posibilă implimentarea programului educativ prevăzut în proiect, organizat sub formă de ore publice sau cluburi de dezbateri la liceele: LT ,,Ion Pelivan”, Răzeni; LT ,,Aurel David”, Bardar;  LT ,,Andrei Vartic”, Ialoveni; LT Ruseştii Noi, LT Ţipala şi LT ,,Petre Ştefănucă”, Ialoveni, avînd ca şi formatori-membri activi din Consiliul Local de Tineret Mileştii Mici – Avram Felicia şi Tataru Valeria, susţinători în organizare fiind: Afanasie Daniela şi Nicolae Creţu.

Proiectul a culminat cu organizarea unei cafenele publice la Mileştii Mici şi o Conferinţă Raională în oraşul Ialoveni. Lucru posibil, grație susținerii primăriilor Mileştii Mici (primar Lilian Carmanu) şi Ialoveni (primar Sergiu Armaşu).

Protoiereu Manole BRIHUNEȚ,

Asociaţia Locală de Educaţie pentru Copii şi Tineret – ALECT

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com