Header image

Aniversarea jubileului de 60 de ani de viață a Prea Sfințitului Nicodim în mijlocul slujitorilor Episcopiei de Edineț și Briceni

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, și-a sărbătorit aniverasrea jubileului de 60 de ani de viață în mijlocul slujitorilor, ctitorilor și credincioșilor Eparhiei de Edineț și Briceni în ziua de luni, 5 septembrie 2016.

Sfînta Liturghie a avut loc la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, alături de Prea fințitul Nicodim coliturghisind Înalt Prea Sfințitul Irineu, Mitropolit de Dnepropetrovk și Pavlograd, Înalt Prea Sfințitul Agapit, Mitropolit de Moghileov-Podolsk și Șargorod, Înalt Prea Sfințitul Alexandru, Mitropolit de Pereiaslav-Hmelnițk și Vișneve, Prea Sfințitul Tihon, Episcop de Ivano-Francovsk și Colomîia și Prea Sfințitul Damian, Episcop de Fastov, Vicar al Mitropoliei Kievului. Ierarhii au fot înconjurați de un impresionant sobor de preoți din care au făcut parte blagocini și slujitori din Episcopia noastră, dar și din alte eparhii ale țării noastre și de peste hotare.

După Sfînta Liturghie, Prea Sfinția Sa a primit meaje de felicitare din partea confraților întru slujirea arhiereacă, a clerurului, oficialităților locale, ctitorilor și credincioșilor prezenți la slujbă.

Înalt Prea Sfințitul Irineu a rostit un cuvînt de felicitare în care a urat omagiatului Epicop Nicodim ani lungi de viață, ănătate și ajutor fînt de la Dumnezeu în toate activitățile pastorale și misionare ce le întreprinde spre slava lui Dumnezeu și prosperarea Episcopiei de Edineț și Briceni.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a mulțumit tuturor pentru caldele urări de felicitare, afirmînd că toate lucrurile frumoae realizate în viața Sa sunt datorate ajutorului lui Dumnezeu și susținerii celor dragi și apropiați.

Toți Ierarhii au fot decorați în semn de recunoștință și aleasă prețuire cu înalte ditincții eparhiale.

Sărbătoarea s-a încheiat cu participarea comună a clerului și credincioșilor la o agapă frățească, pregătită cu străduința Prea Sfinției Sale în cinstea frumosului jubileu.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com