Header image

APARIȚIE EDITORIALĂ. Florica Bațu-Ichim: „La porțile disperării – începutul speranței”

18:19, luni, 13 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Pe grupul de Facebook intitulat Antiparenting, părintele și scriitorul Savatie Baștovoi anunță un nou proiect al Editurii Cathisma:

„Dragii mei!

Așa cum v-am promis, am pregătit de tipar cartea minunatei Florica Bațu-Ichim, fără îndoială destinul literar feminin românesc de cea mai mare forță, candoare și puritate, care ne va duce pe aripile cărților sale departe în lume. Am această presimțire.

Dorința părintelui Dumitru Ichim a fost ca eu sa îngrijesc această carte și să o ilustrez grafic, așa cum am făcut și cu volumul sfinției Sale „Tu știi că te iubesc”. Lucru pe care eu l-am și făcut cu toată dragostea de care este în stare un fiu.

Poate ați mai citit cărți scrise de femei în care femeia rămîne femeie prin tot ce ne lipsește nouă, bărbaților. Îmi vin acum în minte povestirile orientale ale lui Marguerite Yourcenar. Nu subiectul, nici măcar povestea, ci freamătul acela al așteptării o face pe femeie femeie. Bărbații nu știu să aștepte.

Vă asigur, nu ați mai citit așa o carte și nu v-ați închipuit vreodată că un astfel de om poate să existe cu adevărat. Florica Ichim este un înger care a trăit pe pămînt. Această carte e jurnalul unui înger care se pregătește să se întoarcă la cer.”

Acest anunț ne dă prilejul de a re-evoca destinul de mamă și poetă al Floricăi Bațu-Ichim, către care tot comunitatea online de la Antiparenting ne-a deschis ochii.

Sursa: http://stiripentruviata.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com