Arheologii au descoperit scăldătoarea Siloamului și confirmă precizia istorică a Evangheliei după Ioan - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Arheologii au descoperit scăldătoarea Siloamului și confirmă precizia istorică a Evangheliei după Ioan

21:10, vineri, 5 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

De ani de zile, unii cercetători pun la îndoială precizia istorică a Evangheliei după Ioan. Dar o baie în scăldătoarea Siloamului ar putea vindeca aceasta.

Evanghelia după Ioan, capitolul 9, relatează scena în care Iisus vindecă un orb din naștere. După ce spune ucenicilor că orbirea acestuia nu are nimic de-a face cu păcatele lui sau ale părinților săi, Iisus a făcut tină, a uns ochii orbului și l-a trimis să se spele în scăldătoarea Siloamului.

Cel puțin din secolul al cincilea, creștinii au identificat un loc în Ierusalim ca fiind scăldătoarea Siloamului și locul miracolului. Dar descoperirea scăldătoarei adevărate a avut loc de-abia acum un deceniu. La fel ca multe alte descoperiri similare, a fost o descoperire ocazională. În timpul lucrărilor de construcție pentru reparația unei conducte de apă lîngă Muntele Templului, arheologii israelieni Ronny Reich și Eli Shukron au găsit „două trepte vechi de piatră.”

În conformitate cu Biblical Archeology Review, „cercetările ulterioare au arătat că aceste două trepte au fost parte a unui bazin monumental din perioada celui de-al doilea Templu, perioada în care a trăit Iisus.” Scăldătoarea, de formă trapezoidală, a avut lungimea de aproximativ 70 de metri.

Descoperirea scăldătorii Siloamului subliniază, de asemenea, sporirirea aprecierii științifice a calităților istorice ale Evangheliei. Poziția științifică care contestă credibilitatea Bibliei „pentru că e Biblia” devine de neconceput.

Desigur, creștinii cunosc deja acest fapt. Dar este îmbucurător a observa că și alți oameni sunt capabili să le perceapă la fel de bine. Chiar dacă ei trebuie să meargă la scăldătoarea Siloamului pentru a vedea.

Sursa: http://www.christianpost.com

traducere Ion Rotaru

maxresdefault-777x437

Contact Form Powered By : XYZScripts.com