Decizia Curţii Supreme a SUA care permite căsătoria între persoanele de acelaşi sex este doar un prim pas în destrămarea familiei tradiţionale.
În statul american Montana s-a cerut legalizarea poligamiei. Nathan Collier a dorit să se căsătorească legal cu încă o femeie, dar cum bigamia este interzisă, acesta a fost refuzat. Cetăţeanul ameninţă că va da în judecată administraţia SUA dacă această problemă nu va fi rezolvată, aşa cum s-a rezolvat şi pentru căsătoria între persoanele de acelaşi sex.
Bigamia este interzisă acum pe tot teritoriul SUA. „Vrem legitimitate, nimic altceva”, a spus Nathan Collier.
Poligamia este răspândită în statul american Utah, acolo unde trăieşte o mare comunitate de mormoni. „Suntem foarte fericiți cu această decizie”, a afirmat Joe Darger, un adept al poligamiei din statul Utah.
Judecătorul şef al Curţii Supreme a SUA John G.Roberts, unul  dintre cei care s-a opus legalizării căsătoriei homosexualilor, crede că acest lucru ar putea fi urmat de legalizarea poligamiei: „Este fantastic de observat cum majoritatea argumentelor majorității judecătorilor se aplică perfect și pentru o eventuală cerere pentru legalizarea căsătoriilor între mai mult de două persoane”.
Boris Dittrich, activistul homosexual olandez cunoscut ca iniţiatorul pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex, a recunoscut recent într-un interviu că legalizarea mariajelor în grup (trei sau mai multe persoane) este următorul pas.