Biserica "Adormirea Maicii Domnului" com. Goianii Vechi (mun. Chișinău) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” com. Goianii Vechi (mun. Chișinău)

19:08, duminică, 8 aprilie, 2012 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

Scurt istoric:

Acest locaş sfînt a fost ridicat din piatră în anul 1817 de proprietarul Nicolae Racoviţă, ajutat şi susţinut de marea majoritate a credincioşilor din preajmă dar şi a celor din împrejurimi.

Biserica a fost zidită alături de vechiul locaş finisat pe la 1806.

La biserică veneau pentru a asculta cuvîntul Domnului şi îndeosebi la sfintele sărbători enoriaşii din satele învecinate: Cricova, Goianul-Nou, Ciorescu, Făureşti şi Cioara Borta.

Biserica devine neîncăpătoare la Marile Sărbători creştine: învierea Domnului, Hramul bisericii.

О bucurie pentru locaşul sfînt şi pentru slujitorii ei este faptul, că în ultimul timp trec pragul bisericii tot mai mulţi tineri şi copii-semn bun de reîntoarcere a credinţei.

Biserica a fost deschisă in permanenţă, iar slulbele săvîrşindu-se în limbile română şi rusă, spre comoditatea credincioşilor. Pe parcursul anilor au slujit mulţi preoţi.

Din anul 1981 a slujit protoiereul mitrofor Ionel Evghenii pînă în anul 1997.

Din toamna anului 1997 se află la slujba de zi cu zi parohul protoiereu Vasile Trofim, care propovăduieşte cu dragoste de oameni cuvîntul şi fapta lui Dumnezeu.

Adresa juridică a bisericii: comuna Goianii Vechi, tel.: 45-65-62;

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com