Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău, împreună cu Spitalul Clinic Municipal cu același nume și-au sărbătorit hramul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău, împreună cu Spitalul Clinic Municipal cu același nume și-au sărbătorit hramul

21:12, joi, 23 noiembrie, 2023 | Cuvinte-cheie:

De Hramul bisericii și al spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”, marcat anual la 21 noiembrie, entitatea medicală cu 194 de ani de istorie din Capitală, a organizat într-o atmosferă științifică și înaltă ținută academică „Zilele Medicale”, ediția a II-a.

Evenimentul, organizat sub auspiciul Primăriei mun. Chișinău, a reunit oficialități municipale, personalități notorii autohtone din mediul academic, somități ai medicinei internaționale, manageri de instituții medico-sanitare publice, la care a luat parte și Primarul General al mun. Chișinău, dl Ion Ceban.

Ziua Hramului a început cu Sfânta Liturghie praznicală, condusă de preotul Marin Cij, președinte al Sectorului Sinodal Asistență Spirituală în Instituțiile Medicale și paroh al bisericii cu hramul „Sf. Arh. Mihail” de pe lângă spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail”.

Părintele Marin, în cadrul conferinței, a adresat cuvânt de binecuvântare și felicitare din partea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, cu ocazia hramului comunității medicale Sf. Arh. Mihail.

Programul științific al manifestării, desfășurat cu genericul „Abordarea multidisciplinară în practica medicală”, a cuprins prezentări pe subiecte de vast interes din specialitățile chirurgicale, terapeutice, asistentelor medicale și inovații în medicină.

Încheierea evenimentului a fost evidențiată de discursul profund și inspirațional al dr. Mihail Ciobanu, Directorul instituției, care a dedicat cuvinte de recunoștință colectivului medical, precum și ilustrelor personalități prezente, aducând astfel un moment de înaltă reverență și prețuire tuturor oaspeților.

Sectorul Sinodal Sinodal Asistență Spirituală în Instituțiile Medicale, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com