Peste 100 de titluri de carte distribuite în cadrul campaniei „Carte Ortodoxă pentru spitalele din Moldova” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Peste 100 de titluri de carte distribuite în cadrul campaniei „Carte Ortodoxă pentru spitalele din Moldova”

7:19, joi, 16 martie, 2023 | Cuvinte-cheie:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale a demarat campania „Carte Ortodoxă pentru spitalele din Moldova”.

Preşedintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, preotul Marin Cij a anunțat că în cadrul Campaniei „Carte Ortodoxă pentru spitalele din Moldova” vor fi distribuite seturi cu peste 100 de titluri de carte ortodoxă pentru toate bisericile, capelele și bibliotecile de pe lângă spitale.

Totodată, Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, îşi asumă responsabilitatea să sprijine bibliotecile de spital cu literatură creştin-ortodoxă, astfel de donaţii vor fi făcute la solicitarea preoţilor slujitori în instituţiile medicale.

Luni, 13 martie, în cadrul Campaniei „Carte Ortodoxă pentru spitalele din Moldova” au fost oferite în dar seturi de carte ortodoxă pentru Spitalul „Sf. Arh. Mihail” str. Arhanghelul Mihail 38, Institutul Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” str. Korolenko 2, Chișinău și Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” str. Constantin Vârnav 13, Chișinău.

O parte din cărți au fost donate de către editura Agaton, www.agaton.ro prin intermediul Asociației Ortodoxe Sf. Filaret cel Milostiv.

Miercuri, 15 martie, a fost sfințită Secția Ambulatorie de Ortopodie și Traumatologie a CMF 11, Sectorul Rîșcani.

La slujba de sfințire au participat conducerea Secției, împreună cu colectivul medical. Pr. Marin în cuvântul de învățătură a vorbit despre importanța implicării preotului slujitor și a lucrătorului medical în viața pacientului. Personalul medical a primit în dar cîte un Îndreptar de Spovedanie alcătuit de Arhimandritul Sofian Boghiu. Conducerea secției a mulțumit preoților slujitori pentru sfintele rugăciuni.

Cei care doresc să sprijine Campania „Carte Ortodoxă pentru spitalele din Moldova”, făcând o donaţie de literatură religioasă pentru bibliotecile de spital, cărţi duhovniceşti cu care bolnavii să-şi ocupe timpul, să uite de suferinţele care i-au adus pe patul de spital, o pot face apelând la nr. de telefon: +373 69506453.

Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, www.mitropolia.md

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com