Header image

Biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva”, com. Dobrogea (mun. Chișinău)

22:39, luni, 9 aprilie, 2012 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , , , ,

Scurt istoric:

Biserica „Cuvioasa Parascheva” din comuna Dobrogea, municipiul Chişinău, a început să fie construită în anul 1993.

După aprobarea proiectului biseri¬cii in anul 1992 s-a acumulat un capital din jertfa alocată de ctitori şi de enoriaşi şi la 27 octombrie 1993 s-a sfinţit locul viitoarei biserici, ulterior demarîndu-se construcţia.

In toamna anului 1995 in funcţia de preot paroh al bisericii a fost numit părintele Procopie Negru, care din acea perioadă şi pînă in prezent oficiază slujba divină.

La data de 6 septembrie a aceluiaşi an a fost sfinţit Sfîntul Pristol al bisericii.

Primul dascăl al bisericii a fost Ilie Sirbu, de la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sîngera, După trecerea la cele veşnice, in vara anului 2005, in funcţie de dascăl a fost desemnat Alexandru Dercaci.

The pious Church Parascheva_inside viewÎn anul 1997 a fost adus şi instalat Iconostasul comandat şi executat in judeţul Neamţ, Romania. Ulterior, biserica „Cuvioasa Parascheva” a fost pictată in stil neobizantin.

Abia in anul 2002 cu ajutorul lui Dumnezeu a fost finisată biserica şi la data de 5 noiembrie a aceluiaşi an a fost sfinţită de Înalt PreaSfinţia Sa Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, împreună cu un sobor de preoţi.

Biserica poartă denumirea in cinstea Sfintei Cuvioase Maici Parascheva, hramul fund sărbătorit in fiecare an la 27 octombrie.

Comuniatea sătească din mica localitate Dobrogea are in prezent un sprijin şi un ajutor de nădejde la bine şi la greu sfintul locaş, unde sunt aşteptaţi întotdeauna de bunul lor sfetnic părintele Procopie Negru.

Adresa juridică a bisericii: mun. Chişinău, comuna Dobrogea, tel.:(+37322) 25-88-22;

Contact Form Powered By : XYZScripts.com