Header image

Biserica “Învierea Domnului”, or. Chișinău (cimitirul Sf. Lazăr)

14:15, miercuri, 10 aprilie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Cu binecuvintarea IPS Mitropolitului Vladimir, in primavera anului 1992 protoiereul Teodor Tudoreanu sfinteste locul bisericii “Invierea Domnului”, incepind constructia propriu zisa a acesteia. Din lipsa mijloacelor financiare reuseste sa construiasca doar temelia. Insa in anul urmator – 1993, cu ajutorul ctitorilor hotaraste sa inceapa o alta constructive a unei biserici mici de iarna in cinstea “Sfintului si Dreptului Lazar”. La 13 noiembrie 1993 IPS Vladimir cu un sobor de preoti sfinteste aceasta biserica.

La 14 aprilie 1994 parohul bisericii protoiereul Teodor Tudoreanu trece in lumea celor drepti. Ulterior, functia de epitrop al bisericii ii revine preotesei Maria Tudoreanu, mama raposatului protoiereu Teodor, care la rindul ei, impreuna cu economul bisericii Pavel Jardan se implica active in construirea bisericii “Invierea Domnului” cu sustinerea nemijlocita a ctitorilor Vadim si Ludmila Misin.

La 25 decembrie 2001 este sfintit Pristolul si interiorul acestei biserici, iar in anul 2005, la 12 februarie sunt finisate lucrarile prin executarea picturii si lucrarile de fatada.

In ziua sarbatorii “Sfintilor Trei Ierarhi” IPS Mitropolitul Vladimir savirseste sfintirea acestui frumos locas al Domnului noostru Iisus Hristos. In present parohul bisericii “Invierea Domnului” este Inalt Preasfintia Sa Mitropolitul Vladimir, iar clericii sunt preotul Nicolae Tudoreanu si egumentul Spiridon (Marin).

Adresa: Chisinau, str. Doina 201, tel: 46-28-21

Contact Form Powered By : XYZScripts.com