Header image

Biserica Ortodoxă Bulgară se RETRAGE de la Sinodul Panortodox

18:21, miercuri, 8 iunie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a anunțat că nu va partipa la marele Sobor al Bisericii Ortodoxe, programat a avea loc în Insula Creta între 16-26 iunie, dacă cererile sale privind temele de discuție nu vor fi adoptate.
Cum este imposibil ca cererile Bisericii Bulgare să fie discutate într-o perioadă așa de scurtă, anunțul BOB înseamnă o retragere, de facto, din Sinod, informează Sofia Globe.
De altfel, într-un anunț postat pe siteul său oficial încă de pe 21 aprilie, Biserica Ortodoxă Bulgară afirma că Sfântul Sinod s-a pronunțat oficial împotriva a trei puncte din documentul “Atitudinea Bisericii Ortodoxe față de restul creștinătății”, pe care le consideră greșite. Pe scurt, Patriarhia de la Sofia consideră că Biserica Ortodoxă este singura îndreptățită să fie numită biserică și că unitatea creștină se poate realiza prin întoarcerea ereticilor și schismaticilor în sânul Bisericii Ortodoxe. Biserica Bulgariei a postat un mesaj cu cele șase obiecții invocate pe siteul său oficial.
De la anunțarea temelor ce urmează a fi discutate în Creta mai multe voci s-au pronunțat împotriva unora din punctele ce ar trebui adoptate de Sinod. Între acestea, este și scrisoareamonahilor din Mitropolia Moldovei și Bucovinei adresată Mitropolitului Teofan.
Obiecții au fost ridicate și în Biserica Georgiei, a Greciei și a Rusiei.
Sursa: Activenews

Contact Form Powered By : XYZScripts.com