„BISERICA ORTODOXĂ NU MI-A OFERIT NIMIC!” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

„BISERICA ORTODOXĂ NU MI-A OFERIT NIMIC!”

20:07, marți, 7 martie, 2023 | Cuvinte-cheie:

„BISERICA ORTODOXĂ NU MI-A OFERIT NIMIC!” – Așa a replicat o persoană, după ce a abandonat Biserica Ortodoxă și a aderat la o structură neoprotestantă.
Acum imaginați-vă că primii creștini, torturați, batjocoriți și omorâți în arena din Roma antică, în prezența a mii de păgâni, ar fi întrebat pe cei din jurul lor: Ce ne dă Hristos? De ce suntem prigoniți și chinuiți?
Nu așa gândeau creștinii, ei de fapt întrebau: Ce pot oferi eu pentru Hristos, ce dăruiesc aproapelui meu, ce pot face eu pentru propovăduirea evangheliei?
Or, la fiecare Liturghie puteți auzi cuvintele preotului: Și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm!
Îmi amintesc discursul de inaugurare al președintelui John F. Kennedy, rostit la 8 noiembrie 1960: „Așadar, dragi concetățeni americani, nu vă întrebați ce poate face țara voastră pentru voi, întrebați-vă ce puteți face voi pentru țara voastră!”.
Aș îndrăzni să parafrazez pe marele politician american și să spun următoarele:
Iubiți frați și surori, nu vă întrebați ce poate face Biserica Ortodoxă pentru voi, întrebați-vă ce puteți face voi pentru Biserica Ortodoxă!
Nu căutați confort în Casa Domnului: scaune mai moi, cafeauă, zâmbete, muzică plăcută pentru relaxare, vocal și sonorizare modernă, „credincioșii” îmbrăcați în costume frumoase și rochii elegante. Toate acestea le puteți avea oriunde!
Biserica lui Hristos, este preînchipuirea Raiului Ceresc, unde toți sunt Una într-un gând, duh și credință; unde toți laudă pe Hristos pe note scrise și cântate de 2000 de ani, scrise de mari călugări, împărați evlavioși și poeți înduhovniciți!
Nu căutați ce poate să vă de-a bun material Biserica, căutați cât de utili puteți fi Dvs în promovarea evangheliei și a spritualității ortodoxe, sprijinind cu mână, banul și rugăciunea inițiativa misionară, catehetică și caritabilă a Bisericii!
Fiți prudenți și nu vă lăsați amăgiți de publicate, daruri și fețe „fericite”!
Fericirea noastră este în Hristos, alături de Hristos și împreună în mijlocul Bisericii lui Hristos!
„Cine nu are Biserica drept mamă, nu-L are nici pe Dumnezeu drept Tată şi în afara Bisericii nu există mântuire” (Sfântul Ciprian al Cartaginei)
Cu dragoste întru Hristos, preotul Maxim Melinti, Biserica Ghidighici
P.S. Vă rog să faceți distribuirea postării (repost), să poată citi cât mai multă lume, încă ne-rătăcită și atrasă în mlaștina înșelăciunii sectare!
Contact Form Powered By : XYZScripts.com