Header image

Detractorii Bisericii Ortodoxe în postura de avocați ai părintelui Maxim Melinti

Detractorii Bisericii Ortodoxe

Mitropolia Moldovei a decis, poate cu o prea mare întârziere, să-l oprească temporar de la slujire pe parohul bisericii de la Ghidighici, Maxim Melinti, după ce și-a primit ”premiul otrăvit” din mâna celor care îl tot laudă în ultimii doi ani. O decizie dureroasă pentru toți ierarhii, preoții și creștinii ortodocși îmbisericiți. Este o decizie care a fost amânată de multe ori, în speranța că poate totul se va schimba.

Astăzi au scris mai mulți preoți despre această situație și părintele Petru Pruteanu, și părintele Savatie Baștovoi, și părintele Augustin Zaboroșciuc. Nimeni dintre aceștia nu cred că pot fi învinuiți că ar fi ”extremiști ortodocși”, cum îi numește părintele Maxim pe creștinii care protestează în fiecare an împotriva comunității LGBT în cadrul unui interviu oferit unui homosexual din Ucraina și prietenul ”vlogherilor” Ion și Alina Andronache (unul dintre cei mai activi membri din parohia părintelui și cred că, în mare parte, odată cu implicarea lor s-a ajuns la decizia Mitropolitului de joi, cum remarca ieromonahul Petru”), care au participat cu toată familia la parada homosexualilor din 19 mai și au fălălăit din inimioare roz, în timp ce creștinii pașnici care făceau rugăciuni erau îmbrânciți de polițiști și stropiți cu gaze lacrimogene. (video)

Din păcate, țin să constat că agenda și lobby-ul LGBT, este impus ostentativ de grupuri oculte din afara țării. Și nu e doar la noi. Vedem ce bătălie aprigă poartă frații noștri ortodocși din România, pentru ca statul, de fapt, să recunoască că familia e doar cea alcătuită din bărbat și femeie. Și cei de au ajuns în mod demonocratic la putere, îi slujesc pe cei ce i-au aburcat acolo. La fel e și pe malul stâng al Prutului. Cu nimic nu se deosebește situația nici din Ucraina, unde recent frații noștri ortodocșii au fost linșați și batjocoriți în cel mai brutal mod. Dau cu piciorul în milioanele de creștini, în schimb toată presa liberală, bloggerii și vloggerii, experții și toți grantofagii tresaltă la orice ofticare a celor discriminați și oprimați de o habotnică și medievală majoritate ortodoxă. Aceștia îndrăznesc să nu se conformeze trendului globalist al culturii morții. Creștinii ăștia intoleranți au impertinența să se opună uciderilor de prunci, să spună că familia poate fi doar cea binecuvântată de Hristos în Cana Galileii, se opun scientismului promovat în școală și neotroțkiștilor care vor să ne privatizeze până și copiii și să-i educe ei de mici în spiritul toleranței, a religiei drepturilor omului și desigur al egalității de gen. Să șteargă orice formă de identitate pentru a modela din crudul suflet al unui copil un om nou al noii ere totalitare. ”De-ar ajunge cu toții în rapoartele NATO”, ar suna un blestem mai tolerant ieșit din gura iubitorilor exagerat de aproape.

Acum este unul dintre momentele pozitive, aș spune, când avem posibilitatea să cunoaștem de unde vine ispita, dar și în care creștinii ar putea să se consolideze, pentru că la anul, în Săptămâna Luminată, vom discuta din nou aprins despre lipsa fricii de Dumnezeu. Oare suntem gata? Pe timp de pace lumească ai impresia că toți îți sunt prieteni care te copleșesc cu dulcegării la un pahar de vorbă despre credință și iubirea de aproape, iar când ajungi la nevoie se dau comod cu fundul la gard și se fac morți în păpușoi de parcă nici nu te cunosc. În ultimile câteva luni, m-am convins de acest lucru cu prisosință, dar asta e o altă poveste.

În această situație, e bine să conștientizăm că un doctor, când vede un copil cu o bubă cu puroi, o taie și pune verde de briliant sau o coase. Uneori chiar amputează o parte din mădulare fără ca să țină cont de dorința pacientului, care vrea la mama și care se opune cât poate. Însă pentru a nu ajunge la cangrenă operația este făcută. Peste ani, pacientul salvat îi va săruta mâna și îi va mulțumi că i-a salvat viața. Sper că și această pedeapsă aplicată părintelui Maxim să-i fie spre vindecare și să reușească să iasă din mlaștina care-l absoarbe și de muzica ispititoare și plină de vrajă a ”sirenelor” ONG-iste care l-au înconjurat acum din toate părțile. Trebuie să rupă această vrajă și cred că trebuie ajutat, pentru că singur nu va reuși.

P.S. Desigur, acum toată ”investiția făcută” de ”binevoitorii” bisericii, care au grijă să-i selecteze pe unii dintre cei mai buni, la fel cum se întâmplă în cazul organizațiilor religioase totalitare, pentru a-i ademeni pe cei mulți (care acum au inițiat și o petiție în care scriu că Îl cer înapoi pe părintele Melinti, nu știu dacă părintele Maxim îi vrea) și planul, care a avut o bătaie lungă, a fost dat peste cap doar cu o foaie A4 și semnătura Mitropolitului Vladimir. Cred că nu s-au așteptat la asta.

P.P.S. Desigur, acum toate ”vuvuzelele mediatice” vor fi îndreptate împotriva Mitropolitului Vladimir, ca persoană, deși trebuie să subliniem că această situație nu e despre păcatele personale ale părintelui Maxim sau ale Mitropolitului, ar fi o mare nedreptate să-i judecăm noi, ci despre un război nevăzut împotriva tuturor creștinilor, atât de la noi, din România, Rusia, Ucraina, și de pretutindeni. Este lupta Bisericii Ortodoxe împotriva acestei lumi pe care Hristos ne îndemna să îndrăznim să o învingem, pentru că el a biruit-o! Să slujim Domnului, pentru că nu putem sluji la doi stăpâni. Pace!

Cezar Salahor, creștin-ortodox.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com