"Oprirea de slujbă a pr. Maxim Melinti era una așteptată. Prietenia cu Ion Andronache a fost fatală pentru pr. Maxim" - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

„Oprirea de slujbă a pr. Maxim Melinti era una așteptată. Prietenia cu Ion Andronache a fost fatală pentru pr. Maxim”

16:20, joi, 21 iunie, 2018 | Cuvinte-cheie:

Spre asta se mergea…

Mitropolitul Vladimir, deşi „l-a alintat” pe Maxim Melinti timp de mai bine de 20 de ani, acum a fost nevoit să-l oprească de slujbă. Dacă Melinti nu se lega cu Ion Andronache, poate nu ajungea aici. C

el mai grav e că aceşti doi „revoluţionari” se victimizează pe nedrept, iar presa îi declară martiri. Nimic mai scârbos! Eu nu vreau să deschid prea multe paranteze, dar sunt de acord cu decizia mitropolitului şi nu exclud ca, în scurt timp, mitropolitul să fie nevoit să facă acelaşi lucru şi cu alţii… Îi doresc curaj şi bărbăţie!

Apropo, cum rămâne cu funcţiile de preşedinte de Departament Sinodal şi cea de lector universitar, pe care „cel mai original misionar din Moldova” le-a avut până acum?

Pe de altă parte, vreau să îndemn pe toţi la rugăciune şi cumpătare, căci orice fel de judecată, pro sau contra, nu va face bine nimănui. Pr. Maxim Melinti nu este exclus din preoţie şi în orice moment poate fi restabilit în slujire, dacă reuşeşte să facă un adevărat upgrade duhovnicesc.

Ieromonah Petru (Pruteanu)

Contact Form Powered By : XYZScripts.com