Un preot din Moldova a fost premiat de Organizația LGBT, iar mitropolitul Moldovei l-a suspendat din rațiuni canonice - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Un preot din Moldova a fost premiat de Organizația LGBT, iar mitropolitul Moldovei l-a suspendat din rațiuni canonice

18:32, joi, 21 iunie, 2018 | Cuvinte-cheie:

Un preot din Moldova a fost premiat de Organizația LGBT, iar mitropolitul Moldovei l-a suspendat din rațiuni canonice. Fapt absolut previzibil. Sînt sigur că parintele Maxim Melinti o să se lămurească singur cu mitropolitul și poate sa-si explice poziția. Pînă atunci citim reacții care descoperă părți sincere ale multor persoane publice din presă și nu nu numai.

Nici o organizație sau persoană nu este în drept să impună Bisericii propriile păreri și alegeri – este inadmisibil ca cineva să facă presiuni asupra Bisericii pentru a-i atribui viziuni și opinii contrare Bibliei. Acest lucru nu este nicidecum o expresie democratică, ci un atac și amestec abuziv săvîrșit asupra unui grup constituit inclusiv pe criterii legale garantate de Constituție.

Presiunile asupra persoanelor publice, în cazul dat mitropolitul, făcute prin atacuri la persoană sau șantaj direct prin folosirea instrumentelor mediatice, nu trebuie să devină o expresie a democrației, ci să rămînă fapte ale răfuielii practicate în lumea mafiei și a grupurilor de interese ce nu reprezintă societatea oamenilor cuminti, organizată pe legi și onestitate. Biserica nu poate fi asediată prin intruziuni de tipul Pussy Riot sau Famen, nici prin flash mob-URI gender. Orice decizie internă luată de un ierarh cu privire la un preot trebuie interpretată doar in cheia organizării interne a Bisericii. Atita timp cit Mitropolia Moldovei are și o întemeiere legală garantata de Constitutie, orice presiune externă asupra deciziilor luate in interior și care nu contravin Dreptului canonic este un atac asupra grupului, o răfuială și o încercare explicită de instaurare a unei dictaturi ideologice prin folosirea unor instituții și grupuri care au un program ideologic declarat, beneficiind de fonduri și sprijin intr-o forma afișata.

Conflictul de interese ar trebui sa fie primul indiciu al caracterului haios pe care îl poartă grija pentru buna imagine a Bisericii venită din lumea activiștilor de toate culorile.

Nu, Dumnezeu nu plînge peste Moldova și nu s-a intimplat nimic extraordinar. Fiecare tabăra și-a spus punctul de vedere. Fiți senini. Curcubeul nu iese in fiecare zi.

Egumen Savatie (Baștovoi)

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com