Mitropolia Moldovei vine cu PRECIZĂRI privind cazul preotului Maxim Melinte: Trebuie să se pocăiască public de cele săvârşite - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolia Moldovei vine cu PRECIZĂRI privind cazul preotului Maxim Melinte: Trebuie să se pocăiască public de cele săvârşite

13:17, sâmbătă, 23 iunie, 2018 | Cuvinte-cheie: ,

Mitropolia Moldovei vine cu precizări în cazul preotului Maxim Melinte, parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici. Potrivit secretarului Mitropoliei, pentru a reveni la altar, părintele trebuie să se pocăiască public de cele săvârşite. Vadim Cheibaş a declarat că Maxim Melinte rămâne preot însă nu va avea dreptul să oficieze slujbe şi să poarte crucea pectorală. Acesta a mai menţionat că parohul nu este la prima sa abatere. Potrivit lui, ultima picătură a fost acceptul lui Melinte de a primi un premiu din partea comunităţii LGBT.

„Toate acestea nu sunt altceva decât acceptul şi promovarea imaginii şi valorilor pretinse, non valori în sensul nostru ale acestei organizaţii. El a fost preîntâmpinat, pentru multitudinea acţiunilor şi manifestărilor întreprinse”, a menţionat Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Moldovei.

Acţiunile preotului din Ghidighici au fost condamnate şi de părintele Savatie Baştovoi.

Pe pagina sa de Facebook, acesta a declarat că suspendarea din funcţie a lui Maxim Melinte era o decizie previzibilă, pentru că, prin acceptul de a primi distincţia din partea comunităţii LGBT ar fi încălcat regulile canonice. 

Mai mulţi susţinători ai preotului Maxim Melinte au semnat o petiţie prin care cer ca parohul să fie restabilit în funcţie. Ei intenţionează să organizeze sâmbătă un protest în faţa Catedralei Mitropolitane. Până la o decizie finală în acest caz, slujbele în biserica din Ghidighici vor fi oficiate de clericul și diaconul Vasile Manica.

Preotul Maxim Melinte a refuzat să comenteze deocamdată decizia luată Mitropoliei.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com