Header image

Biserica Ortodoxă Rusă – victoria reprezentantului Austriei la „Eurovision”, încă un pas spre abandonarea identității creștine a Europei

22:30, duminică, 11 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Biserica Ortodoxă Rusă și-a exprimat îngrijorarea în privinţa rezultatelor concursului internațional „Eurovision-2014” şi a victoriei reprezentantului Austriei, travestitului sub pseudonimul Conchita Wurst.

„Este încă o verigă din lanțul legitimării culturale a păcatului în lumea modernă, o încercare de a întări noile norme culturale. Procesul de legalizare a ceea ce Biblia nu denumeşte altfel decât o urâciune, nu mai este ceva nou în lumea modernă. Din păcate, tendințele din domeniul juridic și cultural merg pe căi paralele, mărturia acestui fapt şi reprezintă rezultatul acestui concurs, „- a afirmat pentru „Interfax”, conducătorul Departamentului Informațional al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Legoida.

Potrivit acestuia, recunoașterea fenomenelor culturale „este chiar mai periculoasă decât cea legală, deoarece de multe ori îl precedă: dreptul stabileşte sau este destinat să stabilească orientările valorice ale societății.”

„În consecință, în cultura modernă se face o încercare, din păcate, de succes, de a modifica valorile morale și culturale. Prin urmare, mi se par foarte ciudate cuvintele experţilor:”Nimic deosebit nu se întâmplă”. Problema e tocmai în faptul că schimbările sunt evidente şi nu numai din punctul de vedere al religiilor tradiționale „, – a spus V.Legoida.

Potrivit acestuia, chiar și o analiză culturală abstractă, „dacă este una obiectivă, va indica schimbarea orientărilor culturale și morale.” „Cu alte cuvinte, acesta este un alt pas spre abandonarea identității creștine a Europei” – a rezumat agenția.
Finala „Eurovision” de la Copenhaga din 10 mai a fost câştigată de K.Vurst (Thomas Neuwirth), cu compoziția Rise Like a Phoenix. În timpul concursului concurentul s-a prezentat drept o femeie cu barbă.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.interfax.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com