Header image

Biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din com. Ciorescu, mun. Chișinău, la 100 de ani de la târnosire

20:32, luni, 30 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În această dimineață, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu deosebită bucurie în parohia „Sf. Cuv. Parascheva”, din com. Ciorescu, mun. Chișinău, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Serviciul divin a început cu sfințirea prestolului de către Întâistătător și soborul de preoți coliturghisitori, după care slujba a continuat cu rugăciuni și imnuri de laudă înălțate Împăratului Ceresc.

În timpul Liturghiei, Prot. Mitr. Vasile Stamati, paroh al bisericii, a fost decorat cu Ordinul “Meritul Bisericesc”, pentru munca depusă pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova și în special pentru străduința depusă pentru renovarea sfântului locaș din localitate.

Egumenul Sebastian (Moroșanu), economul mănăstirii Noul Neamț (Chițcani) a fost decorat cu dreptul de a purta mitră și ridicat în treapta de arhimandrit.

După Liturghie slujitorii dimpreună cu poporul bine-credincios, în frunte cu Vlădica Vladimir, au săvârșit un Te-Deum de mulțumire, iar mai târziu Înalt Prea Sfinția Sa a felicitat adunarea drept-măritoare cu ocazia acestui frumos prilej, apreciind în mod deosebit truda depusă de Prot. Mitr. Vasile Stamati, Consiliul Parohial precum și de către numeroșii ctitori și binefăcători, care în semn de recunoștință pentru aportul adus la renovarea bisericii „Sf. Cuv. Parascheva ”, au primit alese distincții bisericești.

La final parohul bisericii, părintele Vasile Stamati a mulţumit Întâistătătorului pentru cinstea făcută membrilor parohiei, menţionând că şi de acum înainte vor munci şi se vor ruga pentru binele şi mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Serviciul de presă al Mitropoliei

Contact Form Powered By : XYZScripts.com