Header image

Botezul Domnului la mănăstirea Saharna

19:43, duminică, 19 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc, astăzi, Boboteaza, zi în care a fost botezat Iisus Hristos. De dimineaţă, sute de oameni s-au înghesuit în curtea mănăstirii Saharna pentru a asculta slujba divină, dar şi pentru a lua acasă apă sfinţită.

Oameni au venit de dimineaţă la mănăstirea Saharna pentru a lua apă sfinţită. Ei spun că aceasta este tămăduitoare şi aducătoare de pace:

„Iau apă sfinţită şi stropesc acasă. Ajută la animale, în casă, copiilor le dau agheasmă să se stropească”

„Am venit cu o mare bucurie, dorim ca anul viitor să fie vreme frumoasă,  poate Dumnezeu ne va ajuta să fim sănătoşi şi vrem pace în ţară”.

„O strângem în sticle, o punem în beci la rece. Un copil poate s-a îmbolnăvit, până te duci la doctor, te stropeşti şi tare mult ajută apa sfinţită”.

După ce preoţii au sfinţit apele, oamenii au tras focuri de armă şi au lansat focuri de artificii. Iar mulţi s-au scăldat, asemeni Domnului Iisus Hristos în apele Iordanului.

„Pentru creştinii ortodocşi, acest lucru este sfânt, simţi că te naşti din nou pe acest pământ păcătos. Iar faptul că te scalzi în această zi înseamnă că îţi speli păcatele”, a spus un creştin.

„Emoţii pe care nu le pot exprima. Trebuie să crezi că apa sfântă, în această zi, îţi spală toate păcatele”, a firmat o femeie.

Tradiţia spune că în seara de Bobotează apa este tămăduitoare. Iar dacă în această zi ninge sau e ger, atunci recolta va fi bogată.

sursa publica.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com