Bulgaria a comemorat aniversarea de un an de la moartea Patriarhului Maxim - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Bulgaria a comemorat aniversarea de un an de la moartea Patriarhului Maxim

13:43, joi, 7 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Biserica Ortodoxă din Bulgaria a comemorat aniversarea de un an de la moartea Patriarhului Maxim, relatează site-ul oficial al Patriarhiei Bulgare.

Patriarhul Neofit a slujit sfânta Liturghie la 6 noiembrie, la Catedrala Adormirii Maicii Domnului a Mănăstirii Troian și panihida la mormântul Patriarhului. Patriarhul Neofit a aprins o lumânare memorială și a depus flori la mormântul predecesorului său.

La serviciul de comemorare au participat episcopi și preoți din toate eparhiile Bisericii bulgare. Cu ocazia unui an de la moartea Patriarhului Maxim Sinodul Bisericii Ortodoxe Bulgare a emis un necrolog special.

Patriarhul Maxim (născut Marin Minkov), a decedat la 6 noiembrie 2012, la vârsta de 99 de ani. El a condus Biserica Ortodoxă Bulgară din 4 iulie 1971, fiind cea mai lungă conducere din istoria Bisericii bulgare. După moartea sa, noul Patriarh al Bulgariei a fost ales la 24 februarie 2013 Mitropolitul Neofit (Dimitrov).

traducere pentru ortodox.md

sursa sedmitza.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com