Cel mai adesea, păcatele sunt cauza bolilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cel mai adesea, păcatele sunt cauza bolilor

20:59, luni, 26 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

Înaintea acestor vindecări, nu rareori Domnul spunea: Fiule, iertate îți sunt păcatele tale (Marcu 2, 5), după care urma izbăvirea de boală. Este remarcabil că Domnul, întâlnindu-l în biserică pe slăbănogul de treizeci și opt de ani vindecat de El, i-a spus: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ceva mai rău (Ioan 5, 14).

Cum ar trebui să ne amintim permanent povestirile evanghelice despre vindecarea de către Mântuitorul a diferiților neputincioși! Înaintea acestor vindecări, nu rareori Domnul spunea: Fiule, iertate îți sunt păcatele tale (Marcu 2, 5), după care urma izbăvirea de boală. Este remarcabil că Domnul, întâlnindu-l în biserică pe slăbănogul de treizeci și opt de ani vindecat de El, i-a spus: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ceva mai rău (Ioan 5, 14).

Este clar că, cel mai adesea, păcatele sunt cauza bolilor. Cum Domnul ierta păcatele, se vindecau și bolile. Nu poate rămâne nicio îndoială că păcatele sunt cauza celorlalte necazuri, precum mărturisește Biblia, aducând o mulțime de exemple.

(Sfântul Ierarh Serafim Sobolev, Făcătorul de minuni din SofiaPredici, Editura Adormirea Maicii Domnului, București, 2007, pp. 98-99)

Contact Form Powered By : XYZScripts.com